ANUNCIATE
Si quieres anunciar tu negocio, esta es tu web y tu revista.

Notícies

4 years ago

Berta Guàrdia, vencedora de la Cerdanya Cycle Tour en la modalitat Medial

Berta Guàrdia (Catema) va ser la vencedora en la categoria femenina de la modalitat Medial (141 km) en la Cerdanya Cycle Tour, que va tenir lloc el passat diumenge, 21 de juliol. La marxa cicloturista, amb sortida i arribada a Alp, va celebrar la seva 4a edició amb 600 inscrits, fet que va suposar un nou rècord de participació. Per la seva part, la urgellenca va completar el recorregut en 5 hores 4 minuts i 27 segons, quaranta minuts abans que la segona classificada, Carolina Carrasco. Tercera va ser Mireia Pascual. Pel que fa a la categoria masculina, van pujar al podi Rubén Ares, guanyador amb un temps de 4 hores 19 minuts i 19 segons, seguit d´Òscar Mendoza i Josep Maria Paradell.
(Foto: RàdioSeu)

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Fotos de la publicació de Les Mesures Alt Urgell

Bones actuacions de Pau Etxaniz i Miquel Travé als Mundials Júnior i U23 d'eslàlom
(Fotos: RFEP)

Pau Etxaniz va aconseguir, amb un 5è lloc en K1 masculí júnior, el millor resultat dels palistes del Cadí CK als Campionats del Món Júnior i U23 d´eslàlom, disputats durant la setmana passada a Cracòvia. Etxaniz es va quedar a les portes del podi, on sí havia acabat en la ronda de semifinals, amb una tercera posició. El guanyador absolut de la categoria va ser el francès Anatole Delassus. Per la seva part, Miquel Travé va obtenir una meritòria 6a posició en C1 masculí. L´urgellenc havia estat 8è a la semifinal. El guanyador a la final va ser el també francès Nicolas Gestin. En C1 femení U23, Mònica Dòria, per l´equip andorrà, va acabar 8a. La vencedora va ser la palista brasilera Ana Satila.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Els urgellencs Pau Martí i Josep Miret, entre els premiats per les millors notes de la selectivitat

Dos estudiants urgellencs van rebre la distinció que ofereix cada curs la Generalitat de Catalunya als estudiants que obtenen una nota final superior a 9 a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Es tracta de Pau Martí Clotet i Josep Miret Tomàs, que han cursat el batxillerat a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d´Urgell, i que figuren entre els joves d'arreu de Catalunya que han excel·lit a la selectivitat i han obtingut les millors notes globals. Concretament, enguany la millor nota del centre urgellenc de batxillerat ha estat de 9,20. L'acte de lliurament es va fer el passat 19 de juliol a l'Auditori Nacional de Catalunya, a Barcelona, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.
En total, enguany s'ha lliurat 693 distincions a joves universitaris d'arreu de Catalunya que, gràcies a aquestes qualificacions, podran iniciar ara els estudis superiors escollits en primera opció.
Aquest curs una de les tres millors notes de Catalunya ha estat per a un alumne de l'Institut Hug Roger III de Sort, que es va examinar a la Seu: Max Gasia. El jove pallarès ha obtingut una qualificació final de 9,8, la mateixa que ha rebut el cerverí Arnau Noguera, de l'Institut Antoni Torroja. Un altre alumne d'aquest centre de Cervera, Eduard Garrabou, ha estat el millor estudiant de Catalunya a les PAU, amb un 9,9.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu obre divendres un programa amb 15 concerts i més de 60 músics de 16 països

El festival folk de referència a Europa arriba a la seva 44a edició

Aquest divendres, 26 de juliol, es posa en marxa la 44a edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, un dels festivals folk més antics d’Europa, que aplegarà més de 60 músics de 16 països en diversos escenaris a Arsèguel i la Seu d’Urgell, a més de Castellbò i Puigcerdà. La Trobada continua creixent i enguany s’afegeix un nou concert, dilluns 29 de juliol, a migdia.
Els primer dels 15 concerts programats tindrà lloc el dia 26 al jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell, un acte inaugural que comptarà amb una doble participació russa: d’una banda, Roman Jvanov i Alexei Birioukov; i, de l’altra, els joves virtuosos Andrei Federov, Arten Leonov i Dinara Vdovina. La representació catalana anirà a càrrec de Josep “Pepón” Vilarrubla, Jordi Blasco i Marc Figuerola. Un nom clàssic de la Trobada, l’uruguaià Enrique Tellería, completarà el cartell.
El mateix divendres, hi haurà dos concerts més a la Seu. A les 7 de la tarda, a la plaça del Carme, actuaran el grup basc Ttipika i l’aragonès Arangón Folk. Ja a la nit, els jardins del Seminari Conciliar acolliran un concert amb 25 músics damunt de l’escenari, entre els quals Joaquin Díaz, de la República Dominicana; Antonio Rivas y sus Vallenatos, de Colòmbia; Totore Chesa, de Sardenya; Pietro Adragma, de Sicília; i les finlandeses Viivi Maria Saarenkylä i Hilda Länsman.
Per al dissabte 27 s’han programat tres concerts al carrer a Arsèguel i a la Seu, abans de donar pas al plat fort, el tradicional concert de la Trobada a l’envelat d’Arsèguel, amb 17 actuacions i un total de 33 músics, entre els quals l’escocès Gary Blair, l’ucraïnès Vladimir Denissenkov i el moldau Anatol Eremciuc.
Diumenge 28 serà el dia del concert-ball de l’orquestra de les Colònies i els Tallers d’Arsèguel, amb més de 100 joves músics damunt de l’escenari. També hi haurà concerts, matí i tarda, a Arsèguel i la Seu. Dilluns 29 la Trobada es traslladarà al Casino Ceretà de Puigcerdà i dimarts 20 a la col·legiata de Castellbò. La cloenda serà divendres 2 d’agost amb el Gran Concert Catalunya a la plaça Joan Sansa, a la Seu.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Festes majors de l’Alt Urgell tindran espais de sensibilització i
 atenció enfront de violències masclistes i l’LGTBIfòbia

La iniciativa es posa en marxa aquest cap de setmana a la Festa Major d’Alàs

En el marc de la campanya de sensibilització i prevenció “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGTBIfòbia”, enguany s’han organitzat punts de sensibilització i atenció en algunes de les festes majors més concorregudes de la comarca: Alàs, Coll de Nargó, Oliana, Castellciutat, Organyà, Montferrer i la Seu d’Urgell.
L’atenció d’aquests punts anirà a càrrec de l’associació AntiSida de Lleida, entitat especialitzada en aquest tipus d’atenció i que en gestiona en altres indrets de la província de Lleida.
Els punts estaran situats prop de l’espai de festa, durant la nit principal, i la seva tasca consistirà en donar informació per prevenir situacions no desitjades en el marc de les violències masclistes, així com atenció especialitzada per aquelles persones que ho puguin requerir.
Estaran disponibles entre 3,30 i 4 h, depenent de cada lloc, i l’horari oscil·larà entre les 11,30 i les 4 de la matinada. Aquest cap de setmana la iniciativa s’estrenarà a Alàs, el dissabte dia 20 de juliol.
A més, i per tal de donar informació a la ciutadania, s´ha editat aquest any, com a novetat important, un tríptic divulgatiu amb informació relativa a com actuar o ajudar a les persones que puguin ser afectades per violències masclistes, i en especial violències sexuals, en els espais d´oci tant en horari nocturn com diürn. Aquest document s’ha fet tant en català com en castellà per tal d’arribar al màxim de població, i tenint en compte també els visitants que arriben a l’estiu.
El tríptic inclou indicacions de com actuar per tal de rebre suport, recomanacions específiques al voltant de què fer després d´una agressió sexual, informació de senyals d´alerta de malestar en els dies posteriors a haver patit una violència sexual i adreces i telèfons d´interès on acudir per demanar suport, assessorament i recuperació.
El grup motor de la campanya està format per aquests serveis, que es poden seguir a facebook: @Siad Alt Urgell @SAI - Servei d'Atenció Integral Alt Urgell @Oficina Jove de l'Alt Urgell @Servei especialitzat en violència masclista Alt Pirineu i Aran (SIE). A Twitter s’han activitat aquestes etiquetes: #TambéEsCosaMeva #NoSiguisCòmplice #Actua.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Institut Ramon Muntaner

La Seu d’Urgell acollirà l’11è Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs que se centrarà en les causes i les conseqüències dels pobles abandonats al Pirineu

La Seu d’Urgell acollirà el XI Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs que se celebrarà els dies 4, 5 i 6 d’octubre a la sala la Immaculada.
En aquesta ocasió, el col·loqui durà per títol “Els pobles abandonats al Pirineus: causes i conseqüències” i se centrarà en l’anàlisi dels pobles abandonats com a espais per a la reflexió entorn a la configuració actual dels Pirineus a través de l’estudi de les causes que ho van provocar i de la incidència que ha tingut en el paisatge, la història, l’economia i la societat del conjunt d’aquest territori. A més a més, també permetrà oferir claus de futur que ajudin a aturar el despoblament actual.
El congrés constarà de ponències i comunicacions, mostra d’audiovisuals i mostra de cinema etnogràfic de Catalunya; presentació de llibres i una sortida a Nabiners i la Freita. Tot això girarà al voltant de tres àmbits temàtics: els processos de despoblament; realitats i conseqüències; i representacions i propostes de futur.
En destaca, entre d’altres, la ponència que porta per títol Repercussions del despoblament sobre el medi. Estudi de cas de la Cerdanya i l’Alt Urgell, a càrrec de Joan Manuel Soriano (UAB); el documental sobre problemes de despoblament a Bescaran (Alt Urgell) titulat Alt Pirineu: història sense futur, realitzat l’any 1988 per Joan Salvat, director del programa 30 Minuts de TV3; la participació de Saül Garreta, arquitecte i membre de la Cooperativa Reviure Solanell, en la taula rodona Representacions i propostes de futur; la presentació dels set volums de Viatge universal pel Pirineu, de l’escriptor urgellenc, Joan Obiols; editat per Editorial Andorra i Editorial Salòria; com també la presentació dels deu volums A peu pels camins del cançoner, que anirà a càrrec del seu mateix autor, Artur Blasco, músic, investigador i divulgador del folklore català.
Comunicacions i comunicacions-pòsters
Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar a l’adreça transpirinencs@irmu.org la seva proposta en forma de resum, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters, fins al 21 de juliol de 2019.
Inscripció
El preu de la inscripció general serà de 65€ i el de la inscripció reduïda -per a membres de centres d’estudis i estudiants-, de 50€. El preu dona dret a les actes, al dinar de dissabte, als sopars de divendres i dissabte i a les activitats complementàries que es programin al llarg del col·loqui. El dinar de diumenge no hi està inclòs.
La inscripció es podrà fer per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta electrònica que trobareu a partir del març a http://www.irmu.org/projects/transpirinencs) abans del 27 de setembre de 2019.
Aquest onzè col·loqui està organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorç

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Caminada i piscina nocturna, nova proposta d’INSOMNI per adolescents i joves de la Seu d’Urgell

Demà dimarts 23 de juliol, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) ha organitzat una nova sessió del programa d’oci nocturn alternatiu per a adolescents i joves, INSOMNI, que inclou una caminada i una remullada a la piscina municipal de la Seu d’Urgell.
L’activitat s’iniciarà a les nou de la nit des del centre cívic l’Escorxador per anar caminant fins a la zona esportiva municipal on hi ha ubicada la piscina. A més de poder banyar-se a la piscina, també hi ha l’opció de sopar (botifarra amb pa amb tomàquet i refresc) per 3,80 euros, organitzar pel bar del poliesportiu. La nit a la piscina estarà amenitzada amb música en directe.
Cal recordar que els adolescents menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats per una persona adulta per poder participar en aquesta sessió d’INSOMNI.
Caminada i Controlga’t
Els i les joves que vulguin prendre part en la caminada prèvia al bany nocturn cal que facin la seva inscripció prèvia a l’OJAU, trucant al 973 355 608, enviant un correu a alturgell@oficinajove.cat o enviant un missatge per WhatsApp al 607 866 902.
El recorregut de la caminada, que arrencarà des del centre cívic l’Escorxador, passarà per fora del recinte del Parc del Segre, passant pel parc de bombers, i fins arribar a la piscina municipal.
D’altra banda, en el marc de la campanya Controlga’t (prevenció del consum d’alcohol en adolescents i joves) a tots els i les participants a la caminada se’ls hi regalarà una botella d’aigua per gentilesa de Nord Pirineus, Vichy Catalan i CM Buisan.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Nou impuls a la 4a edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu que se celebra dins la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està treballant per donar un nou impuls a la Fira de Productes Ecològics al Pirineu (PEP), que per quart any consecutiu se celebrarà al carrer dels Canonges, en el marc de la Fira de Sant Ermengol que té lloc el tercer cap de setmana del mes d’octubre.
En aquest sentit, la quarta edició de la Fira PEP oferirà tallers participatius, demostracions en directe, tastos comentats i xerrades per part dels mateixos productors ecològics presents en aquesta fira. “L’objectiu és dinamitzar i fer més atractiva aquesta fira de productes ecològics al carrer dels Canonges per als visitants de la Fira de Sant Ermengol, esdeveniment mil·lenari de la nostra ciutat”, remarca la tinent d’alcalde de Desenvolupament Local i Ocupació de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font.
D’altra banda, la Fira PEP també ha canviat la seva denominació passant de ser Fira de Productes Ecològics del Pirineu a Fira de Productes Ecològics al Pirineu, amb la voluntat d’atreure més varietat de productors ecològics encara que no tinguin seu social al Pirineu, i així esdevenir una fira més atractiva.
Una altra novetat de cara als productors que vulguin ser presents a la Fira PEP és la incorporació d’una fiança ‘simbòlica’ per tal donar cabuda a tots els professionals que realment hi vulguin ser presents i hagin formalitzat la inscripció.
Cal remarcar que els productors ecològics que vulguin prendre part en aquesta Fira PEP han de presentar una instància abans del 15 d’agost. Ho poden fer tant de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com telemàtica al web de la Fira de Sant Ermengol (http://www.firasantermengol.cat) on a la pestanya de sol·licituds i instàncies podran emplenar el formulari corresponent.
La Fira PEP va néixer amb la finalitat de donar visibilitat a la producció, elaboració, transformació i comercialització ecològiques, tot facilitant la venda del producte en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Aquesta fira té lloc en ple centre històric de la ciutat, concretament en el carrer dels Canonges i el carrer Santa Maria, a tocar de la catedral.
La Fira PEP està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell torna a obrir al públic el Claustre modern del Parc del Valira

A partir de demà divendres 19 de juliol i fins l’11 de setembre, el claustre modern ubicat al Parc del Valira, dissenyat per l’escriptor i urbanista urgellenc Lluís Racionero, tornarà a obrir al públic cada dia, de deu del matí a set de la tarda.
Les portes d’aquest claustre les obrirà i tancarà la Policia Municipal de la Seu d’Urgell. Els agents municipals passaran diverses vegades al dia per vigilar aquest espai urbà. L’entrada és lliure.
Val a dir que es tracta d’una prova pilot que té com a objectiu que tothom pugui gaudir d’aquest recinte que forma part del patrimoni cultural de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, el claustre modern del Parc del Valira pot tornar a esdevenir un atractiu turístic més de la ciutat.
Recordem que fa uns tres anys aproximadament es va decidir tancar-lo al públic per evitar problemes d’incivisme. Una vegada finalitzi la temporada d’estiu, l’Ajuntament urgellenc farà una valoració de l’ús que se n’ha fet d’aquest claustre per part de veïns i visitants per decidir si segueix obert a tothom.
Claustre del Racionero
Aquest claustre modern és un dels elements més destacables del parc fluvial de la riba esquerra del riu Valira als seu pas per la capital alturgellenca. Inaugurat l’any 1990, aquest claustre és una rèplica del claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, amb un llenguatge actualitzat al segle XX, que es focalitza en els capitells on s’hi representen diverses fites històriques d’aquesta centúria.
Així, els capitells d’aquest claustre són la història del segle XX tallada en pedra on es mostren referents contemporanis com actors, actrius, polítics, religiosos, futbolistes i científics, així com també els ‘monstres’ encarnats en els dictadors del segle XX: Franco, Hitler i Mussolini.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Obre les portes el PIRIBUS a la Seu d’Urgell amb l’exposició itinerant ‘Viatge al cor dels Pirineus’

Aquest matí ha quedat oberta al públic a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell l’exposició itinerant sobre el patrimoni del Pirineu “Viatge al cor dels Pirineus” que acull el PIRIBUS, espai expositiu mòbil de 72m2 que es pot visitar gratuïtament fins el 28 de juliol. La mostra també proposa un variat programa d’activitats adreçades a totes les edats, i es pot visitar de deu del matí a dues del migdia, i de cinc de la tarda a les nou del vespre.
L’acte d’obertura del PIRIBUS a la Seu d’Urgell ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, el subdirector general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Planas, el responsable de LPO França i soci francès del projecte d’ADNPYR, Philippe Serre, el vicealcalde urgellenc, Francesc Viaplana, el coordinador d’activitats del PIRIBUS a la Seu d’Urgell, Àngel Bonada, i la regidora de Patrimoni Natural, Núria Tomàs.
L’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, que ha donat la benvinguda al PIRIBUS a la nostra ciutat, ha remarcat en aquesta inauguració que “per la Seu és molt important acollir el PIRIBUS perquè creiem en la necessitat de vertebració del territori pirinenc i precisament som nosaltres que ens ho hem de creure”. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu ha volgut recordar que “nosaltres hem volgut crear en aquest nou mandat municipal la Regidoria de Patrimoni Natural precisament per tal de fomentar el patrimoni natural del nostre territori, fer-lo créixer, i amb l’objectiu de saber-lo valorar i compartir-lo”.
Fàbrega ha destacat la gran tasca que realitza aquest projecte ADN Pirineus que dóna a conèixer les singularitats dels Pirineus, tant de Catalunya com d’Andorra, Aragó, Navarra i França. Per la seva part, la regidora de Patrimoni Natural de l’Ajuntament de la Seu, Núria Tomàs, ha manifestat que “el PIRIBUS representa una oportunitat d’or perquè tant visitants com urgellencs coneguin el nostre patrimoni natural”.
Aplicatiu mòbil i web
En l’obertura del PIRIBUS a la Seu d’Urgell, el subdirector general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat, Josep Planas, ha explicat aquesta exposició itinerant i interactiva “pretén mostrar i recollir part de la identitat i de l'ADN del Pirineu”. Planas ha abundat que aquest projecte, que s'adreça a diversos públics (residents, visitants, professionals, i autoritats polítiques) d'arreu de la serralada, vol educar i sensibilitzar a través d'aquesta exposició itinerant que acull el PIRIBUS.
Per valorar els diferents territoris del Pirineu es crea una aplicació mòbil i un web, únic per a tot el massís, que valorarà els llocs, geolocalizarà els itineraris d'interpretació i les activitats que es duen a terme. Aquesta iniciativa també vol promoure la formació en educació ambiental mitjançant la creació d'una plataforma de continguts i cursos en línia relacionats amb l'educació en els valors patrimonials i naturals dels Pirineus.
L’exposició
En la inauguració del PIRIBUS a la capital alturgellenca, el dinamitzador d’activitats d’aquest projecte a la Seu d’Urgell, Àngel Bonada, ha subratllat que “és un plaer gaudir i fer gaudir a tots els grups que visitin el PIRIBUS”. Bonada ha explicat que els continguts i activitats de l'exposició es mostra i es treballa la diversitat cultural, natural, de llengües o patrimoni d'uns territoris diversos i allunyats entre si per les muntanyes, però units per la seva història.
La història geològica, els paisatges, la biodiversitat i la història humana són els quatre espais temàtics que permeten al visitant explorar el patrimoni i en la identitat dels Pirineus. Tot això es fa a través de dispositius de visió de 360º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També permet recollir testimonis i punts de vista dels visitants.
Activitats al territori
Paral·lelament a la pròpia exposició del PIRIBUS estan programades un seguit d’activitats que permetran donar a conèixer l’ADN propi del Pirineu alturgellenc, com són xerrades sobre astronomia, fauna, tallers o sortides guiades de diverses temàtiques per descobrir la flora i la fauna dels boscos de la Vall de Sant Miquel, la visita al Coll de Creus per conèixer la formació dels Pirineus, a La Seu Medieval, al Parc dels Búnquers i a la Casa del Riu, al Parc Natural del Cadí Moixeró, al Canyet de la Muntanya d’Alinyà, o l’observació de rapinyaires al Roc Beneïdor.
Pel que fa a la gastronomia es farà una visita guiada amb degustació de productes de l’Alt Urgell i Cerdanya amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) a l’Espai Ermengol o un tast de tomàquets de varietats autòctones.
També es faran activitats per promocionar la cultura del territori com xerrades sobre llegendes pirinenques o concerts de música tradicional.
El PIRIBUS s’emmarca dins el projecte de cooperació transfronterera POCTEFA ADN Pirineus, projecte de valorització del patrimoni pirinenc i de cooperació de la Xarxa Educació Pirineus Vius. Al projecte també hi donen suport altres entitats com LPO de França, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Catalunya La Pedrera, l’Institut d’Estudis Andorrans CENMA, SEO Birdlife Aragó i NIN-GAN (Gestió Ambiental de Navarra), associat al Govern de Navarra.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 5 of 255 »