ANUNCIATE
Si quieres anunciar tu negocio, esta es tu web y tu revista.

Notícies

7 years ago

La Fira de Sant Ermengol, aparador d’empreses, artesans, ramaderia, productes ecològics i de proximitat

A més a més de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu -buc insígnia de la mil·lenària Fira de Sant Ermengol- la Seu d’Urgell també ofereix durant el cap de setmana de fira (19, 20 i 21 d’octubre) una mostra d’associacions, entitats i empreses, una fira d’artesania, una autofira, una petita mostra ramadera, foodtrucks, una fira de productes ecològics del Pirineu i parades de venda ambulant. Tot això ubicat en diferents espais de la ciutat que es recull en el programa de mà de la fira que s’ha enviat a totes les llars urgellenques.

Poliesportiu municipal

La mostra que s’instal·la al poliesportiu municipal acollirà enguany 12 associacions, 6 entitats i 24 empreses de tot tipus i alimentàries. D’aquestes 24 empreses, 11 s’emmarquen en l’Espai Tast Km0-Gustum, un espai de degustació col·lectiva i plataforma per als productors agroalimentaris (pa, embotits, carns, cervesa) de l’Alt Urgell i Cerdanya que tenen l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes als milers de visitants que passen per la Fira de Sant Ermengol durant tres dies.

També en aquest mateix espai firal es tornarà a comptar amb la mostra culinària que s’inclou en el programa ‘Aliments del territori i tu’ de la Diputació de Lleida on tindran lloc 14 activitats de degustació i demostració amb aliments de proximitat i amb restauradors del territori.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia. L’aforament és limitat i s’omple per ordre d’arribada.

Fira d’artesania

La fira d’artesania s’ubica novament a la plaça dels Oms de la Seu amb un total de 66 parades on s’hi exposen i es posen a la venda productes elaborats per artesans d’arts i oficis dels Pirineus, que ofereixen demostracions de la seva feina. També s’hi poden trobar parades de productes alimentaris.

Fira PEP

La 3a edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu (PEP) es tornarà a instal·lar al carrer dels Canonges amb un total de 15 parades. S’hi podrà comprar i degustar productes ecològics frescos i cuinats.

AutoFira

L’AutoFira omple l’espai a l’aire lliure del pàrquing del Dr. Peiró durant la Fira de Sant Ermengol amb la participació de 7 concessionaris de la ciutat amb diverses tipologies de vehicles nous. Aprofitant la celebració de la fira, el Club de Vehicles Clàssics de l’Alt Urgell també esposa els seus automòbils.

Gastrofira

La Fira de Sant Ermengol també hi ha l’espai anomenat Gastrofira, situat al carrer Dr. Peiró, que ofereix una oferta culinària variada, amb la presència de 7 foodtrucks de pizzes, arròs, magdalenes, hamburgueses, creps, frankfurts i productes de l’associació “Menja’t l’Alt Urgell”.

Mostra Ramadera

El Camí Ral de Cerdanya, just a l’entrada dels dos recintes firals, acull la mostra ramadera que vol ser una aposta ferma per la ramaderia, sector important del desenvolupament econòmic de territoris de muntanya com l’Alt Urgell. En aquesta mostra es podrà trobar vaca frisona, cabra i ovella, els tres animals que proveeixen la matèria primera per elaborar els formatges artesans del Pirineu. També hi haurà una activitat per als més xics de la casa que consistirà a aprendre a munyir una vaca a través d’una de cartró pedra.

Venda ambulant

Un altre punt important de la Fira de Sant Ermengol és la venda ambulant que s’ubica als carrers de l’Eixample de la Seu d’Urgell. Enguany, hi haurà un total de 289 parades -ocuparan més de 2.000 metres lineals- de tot tipus de productes: moda, sabates, parament d ela lar, roba interior, entre d’altres. Així mateix, al carrer Major s’hi ubicaran parades de productes alimentaris.

Visitants i aparcaments gratuïts

Des de l’organització de la Fira de Sant Ermengol 2018 s’espera arribar a la mateixa xifra de visitants de l’any passat -que va ser aproximadament de 60.000 persones- o fins i tot superar-la.

Respecte a l’alt nombre de visitants a la fira que arriben en cotxe, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha habilitat un total de 8 aparcaments gratuïts en diferents punts de la ciutat.

A la zona sud es podrà aparcar el vehicle a l’aparcament del Parc del Segre. A la zona est, es podrà deixar el cotxe a l’aparcament de Bombers, a l’aparcament annex al Dr. Peiró i a l’aparcament del cementiri municipal.

A la zona nord de la Seu hi haurà habilitats els aparcaments de l’avinguda Valls d’Andorra i el del centre comercial, mentre que a la zona oest estaran disponibles els aparcaments del col·legi Albert Vives i el de l’Horta del Valira.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

La Seu d’Urgell revalida les tres flors d’honor de Viles Florides

El jurat especialitzat de Viles Florides ha tornat a distingir a la Seu d’Urgell amb 3 Flors d’Honor per la seva tasca en la millora de l’espai verd urbà. El guardó ha estat recollit pel cap del Servei Municipal de Parcs i Jardins, Carles Martín, en una gala celebrada al Castell de Vila-seca (Tarragonès), i presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà.

La Seu d’Urgell ha estat un dels 50 municipis reconeguts amb tres Flors d’Honor. Enguany, 12 municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor; 52 amb dues Flors d’Honor i 6 amb una Flor d’Honor. 10 municipis més s’han adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l’edició de 2019.

Recordem que aquests guardons són promoguts per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

La Seu d’Urgell se suma a les Jornades Europees del Patrimoni amb una xerrada sobre el quadre d’Hèrcules i una visita guiada als claustres de la ciutat
La capital de l’Alt Urgell se suma a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) amb la celebració aquest cap de setmana de dues propostes gratuïtes obertes a tothom per conèixer en profunditat diversos exemples patrimonials que té la ciutat.
La primera tindrà lloc aquest pròxim divendres 12 d’octubre, dia festiu, amb ‘Descobrint el quadre d’Hèrcules’, una xerrada a càrrec de Pilar Aláez que ens donarà una visió artística d’aquest quadre i alhora també ens explicarà la relació d’aquest personatge mitològic amb la ciutat d’Urgell. L’activitat s’iniciarà a les 11.30 hores, al mateix Espai Ermengol, museu on es troba exposat actualment aquest quadre.
La segona proposta inclosa a les JEP a la Seu d’Urgell se celebrarà el pròxim diumenge 14 d’octubre, titulada ‘Visita als claustres de la Seu d’Urgell’. Aquesta visita guiada anirà de la mà de Pilar Aláez i Carles Gascón que ens proposaran una ruta, tot passejant, per la nostra ciutat i visitar els seus claustres: el claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, el de Sant Domènec i el del Racionero. El recorregut també ens donarà una idea de l’evolució històrica i social de la Seu. Aquesta activitat s’iniciarà a les 11 del matí i tindrà inici a l’Espai Ermengol.
Jornades Europees de Patrimoni 2018
L'edició 2018 a Catalunya se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d'octubre. Les JEP són la festa del patrimoni i molts dels municipis i entitats d’arreu de Catalunya organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions, etc.
Es poden consultar aquestes propostes a l'agenda en línia: patrimoni.gencat.cat/JEP2018 un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2018.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

La proposta gastronòmica ‘Amb gust de formatge’ arrenca aquest cap de setmana amb vuit restaurants de la Seu d’Urgell i entorn

Aquest pròxim divendres 12 d’octubre i fins el diumenge 21, restaurants de la Seu d’Urgell i el seu entorn es tornen a sumar a la celebració de la Fira de Sant Ermengol amb la proposta gastronòmica relacionada amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, ‘Amb gust de formatge’. Com a novetat d’enguany, els establiments no només oferiran menús ‘Amb gust de formatge’ el cap de setmana que se celebra la Fira sinó que els oferiran ja una setmana abans.
Aquesta és una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell (AHAU). Al respecte, el president de l’AHAU, Miquel Àngel Sánchez, explica que “els establiments oferiran menús preparats amb formatges i productes de proximitat, acompanyat per l’ofici i l’amor dels nostres restauradors. Convidem a tothom a degustar-los i desitgem una molt bona fira”.
Els restaurants
Els establiments participant són: Restaurant Paisatges, Restaurant Llar de Foc, Restaurant La Masia, Restaurant Katia, Hotel Balneari Sant Vicenç, Aravell Restaurant, Restaurant Micel·la i Hotel Andria. Tots ells oferiran al llarg dels deu dies que tindrà lloc aquesta proposta culinària diferents menús elaborats amb formatges artesans. Els preus del menús oscil·len entre els 19,50€ i fins a 40€.
Tota la informació sobre aquests menús a base de formatges artesans del Pirineu es pot trobar al programa de la Fira de Sant Ermengol -que s’ha fet arribar a totes les cases- on s’explica detalladament els menús, preus, disponibilitat, contacte de l’establiment per fer-hi reserves, entre d’altres informacions útils.
Val a dir que tots els 8 restaurants que participen a ‘Amb gust de formatge’ lluiran un cartell identificatiu com a participants d’aquesta proposta gastronòmica relacionada amb la Fira de Sant Ermengol.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago
Fotos de la publicació de Les Mesures Alt Urgell

El CHPA Cadí aconsegueix tres podis al Trofeu Federatiu de Solsona

Destaca l´or de Paula Moliné en la categoria juvenil

El cap de setmana passat es va disputar l´última competició federativa de la temporada amb la disputa del Trofeu Federatiu Ciutat de Solsona, on hi va haver una àmplia representació del CHPA Cadí, que va obtenir fins a tres podis. El resultat més a tenir en compte va ser l´or obtingut per Paula Moliné en la categoria juvenil; En júnior, Alba Garcia va descatar amb un espectacular segon lloc; en cadet, Lulan Moyano va aconseguir una meritòria tercera posició. A la mateixa categoria, Noa Guillermo va ser 7a i Queralt Viudez, 13a; en infantil, Aina Izquierdo va acabar 5a i Jana Galabert la va seguir, amb la 6a posició; per últim, en categoria aleví, Martina Trenado va ser 6a, mentre que Laia Barrio va quedar 10a.
#chpacadi #patinatgeartistic #trofeufederatiu #solsona #esportslaseu #laseudurgell #somesport @chpacadi

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago
Fotos de la publicació de Les Mesures Alt Urgell

El CHPA Cadí aconsegueix tres podis al Trofeu Federatiu de Solsona

Destaca l´or de Paula Moliné en la categoria juvenil

El cap de setmana passat es va disputar l´última competició federativa de la temporada amb la disputa del Trofeu Federatiu Ciutat de Solsona, on hi va haver una àmplia representació del CHPA Cadí, que va obtenir fins a tres podis. El resultat més a tenir en compte va ser l´or obtingut per Paula Moliné en la categoria juvenil; En júnior, Alba Garcia va descatar amb un espectacular segon lloc; en cadet, Lulan Moyano va aconseguir una meritòria tercera posició. A la mateixa categoria, Noa Guillermo va ser 7a i Queralt Viudez, 13a; en infantil, Aina Izquierdo va acabar 5a i Jana Galabert la va seguir, amb la 6a posició; per últim, en categoria aleví, Martina Trenado va ser 6a, mentre que Laia Barrio va quedar 10a.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

El proper 20 d’octubre torna la Travessa Transfronterera, que arriba a la 6a edició

La cursa, que segueix el Camí de Retrobament, unirà un any més Sant Julià de Lòria i la Seu d’Urgell, passant per Bescaran i Estamariu. L’han presentat, aquest matí, el conseller d’Esports, Pere Pràxedes, i el director del servei d’Esports de la ciutat alturgellenca, David Vallvé.
La 6a edició de la Travessa Transfronterera se celebrarà el diumenge 21 d’octubre i constarà de dos recorreguts. D’una banda, el circuit llarg de 31,1 Km de distància, 1896 m de desnivell positiu acumulat i 2103 m de negatiu. Sortirà de Sant Julià de Lòria i passarà per Aixirivall, Auvinyà, Naturlandia, Bescaran, Estamariu, Llirt i finalitzarà a la Seu d’Urgell. Està adreçat a les categories júnior, sènior i veterans.
D’altra part, el circuit xics de 14,9 Km, 462 m de desnivell positiu, 1089 m negatiu que sortirà de Bescaran i passarà per Estamariu finalitzant a la Seu d’Urgell. Hi poden prendre part corredors de les categories infantil i cadet.
Tal com ha assenyalat el conseller d’Esports, “de moment la Travessa Transfronterera compta amb una 50a d’inscrits. L’edició passada la van fer 163 corredors i enguany esperem arribar als 200”.
El detall dels recorreguts i les inscripcions es poden formalitzar a: www.transfronterera.com. De forma presencial també es poden fer, fins el dia abans de la cursa, al centre Esportiu de Sant Julià de Lòria o bé al Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell. Fins el 19 d’octubre costaran 15€ i més enllà d’aquest dia, 20€.
La Travessa Transfronterera és puntuable pel Circuit FER. En aquest sentit, David Vallvé ha destacat que “és una cursa peculiar que uneix dos països i la gent que practica aquesta esport ja la té instaurada com una cita dins del calendari”.
Coincidint amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol a la Seu d’Urgell, s’obsequiarà als 100 primers corredors amb un tast de formatges artesans del Pirineu.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

La Fira de la Seu d’Urgell en la seva perspectiva històrica,
 segona conferència del cicle “Desenterrant el passat”

Coincidint amb la proximitat d’una nova edició de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, el cicle Desenterrant el passat li dedica un espai de la mà de Pau Chica Fernández, historiador, i Pilar Aláez Gil, diplomada en Turisme, que pronunciaran una conferència titulada Per sant Ermengol la fira es mou. Mil anys de fires a la Seu d’Urgell. L’acte tindrà lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat el proper dimecres, dia 10 d’octubre, a les 20.00 h.
A la Seu d’Urgell se celebra una fira des de temps molt antics. El primer testimoni de la seva existència data de l’any 1048, fet que la converteix en la primera fira documentada de la península Ibèrica. Tot i que aquesta data és posterior a la mort del bisbe Ermengol, tot sembla indicar que el gran prelat urgellenc tingué molt a veure en el seu establiment, arran de la seva política activa de promoció econòmica de la Seu d’Urgell. Totes aquestes qüestions i moltes altres que atenyen a l’evolució posterior d’aquesta fira fins assolir la seva característica fesomia actual seran plantejades en la conferència de Chica i Aláez.
Desenterrant el passat és un cicle que vol acostar el coneixement de la història, el patrimoni i l’arqueologia al gran públic de la comarca de l’Alt Urgell. El cicle, que enguany arriba a la seva setena edició, és organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Institut d’Estudis de l’Alt Urgell, i compta amb la col·laboració, en l’edició de 2018, de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, la Biblioteca Sant Agustí, l’Ajuntament de Josa i Tuixent, l’Ajuntament d’Oliana i l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell acull una nova edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu


Per tercer any consecutiu, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell acull la Fira de Productes Ecològics del Pirineu (PEP), ubicada al carrer dels Canonges amb una quinzena de parades que oferiran tastos i demostracions culinàries a càrrec dels propis productors del territori.
A la Fira PEP els visitants podran tastar diferents productes alimentaris, tant fresc com cuinat per menjar in situ com per emportar. Els participants en aquesta mostra d’aliments ecològics hi prendran part Safrà del Montsec, de Llimiana; Agro Migjorn, de Navàs; Ramaderia Ecològica Ca l’Andreu, d’Alàs i Cerc; Remeis, de la Seu d’Urgell; Debosc, d’Odèn; Grup Lo Traginer, de Vilafranca del Penedès; Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills, de Castelló de Farfanya; Domaine Pons Gravet, d’Estagel; Oli Cimal, d’Arbeca; Dàlit Natura, de Tarroja de Segarra; Ecofranch, de Montferrer i Castellbò; Camp La Fraternal d’Albagés, de L’Albagés; i Hort del Silenci, de Segarra. La Fira PEP d’enguany també inclou un parell d’activitats que se celebraran en ple cap de setmana de fira. Per dissabte 20 d’octubre, a les cinc de la tarda, hi ha prevista la xerrada i taller ‘EnergyBalls-Boles Energètiques ecològiques amb proteïna natural, crues, veganes i amb el premsat en fred’, a càrrec de Ramon Gené, de Dàlit Natura. Per diumenge 21 d’octubre, a les 11 del matí, tindrà lloc la xerrada ‘Cria de pollastres al bosc. Boníssim al paladar i saludable per al nostre cos i entorn. Un pas més enllà de la certificació ecològica’, a càrrec de Núria Baucells, de Debosc. Val a dir que ambdues propostes són gratuïtes i es realitzaran al carrer dels Canonges de la capital alturgellenca. L’aforament és limitat i per això cal reservar places a partir del pròxim 15 d’octubre a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
7 years ago

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell acull una nova edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu


Per tercer any consecutiu, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell acull la Fira de Productes Ecològics del Pirineu (PEP), ubicada al carrer dels Canonges amb una quinzena de parades que oferiran tastos i demostracions culinàries a càrrec dels propis productors del territori.
A la Fira PEP els visitants podran tastar diferents productes alimentaris, tant fresc com cuinat per menjar in situ com per emportar. Els participants en aquesta mostra d’aliments ecològics hi prendran part Safrà del Montsec, de Llimiana; Agro Migjorn, de Navàs; Ramaderia Ecològica Ca l’Andreu, d’Alàs i Cerc; Remeis, de la Seu d’Urgell; Debosc, d’Odèn; Grup Lo Traginer, de Vilafranca del Penedès; Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills, de Castelló de Farfanya; Domaine Pons Gravet, d’Estagel; Oli Cimal, d’Arbeca; Dàlit Natura, de Tarroja de Segarra; Ecofranch, de Montferrer i Castellbò; Camp La Fraternal d’Albagés, de L’Albagés; i Hort del Silenci, de Segarra. La Fira PEP d’enguany també inclou un parell d’activitats que se celebraran en ple cap de setmana de fira. Per dissabte 20 d’octubre, a les cinc de la tarda, hi ha prevista la xerrada i taller ‘EnergyBalls-Boles Energètiques ecològiques amb proteïna natural, crues, veganes i amb el premsat en fred’, a càrrec de Ramon Gené, de Dàlit Natura. Per diumenge 21 d’octubre, a les 11 del matí, tindrà lloc la xerrada ‘Cria de pollastres al bosc. Boníssim al paladar i saludable per al nostre cos i entorn. Un pas més enllà de la certificació ecològica’, a càrrec de Núria Baucells, de Debosc. Val a dir que ambdues propostes són gratuïtes i es realitzaran al carrer dels Canonges de la capital alturgellenca. L’aforament és limitat i per això cal reservar places a partir del pròxim 15 d’octubre a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 58 of 255 »