ANUNCIATE
Si quieres anunciar tu negocio, esta es tu web y tu revista.

Notícies

1 week ago

Reunió de l'alcalde de la Seu d'Urgell amb la Delegada del Govern a Catalunya

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, van mantenir una reunió de treball ahir a la tarda en el marc de la visita que Cunillera realitza a la Seu d'Urgell i Andorra.

Entre els temes tractats, Batalla va remarcar la importància d'aconseguir la llum verda per al funcionament del sistema GPS a l'aeroport de la Seu, pel qual el Govern d'Espanya es va comprometre en tenir-ho resolt per aquesta primavera. Batalla, que espera "que es compleixi el calendari anunciat", també va recordar que cal resoldre la possibilitat que l'aeroport pugui rebre vols de fora l’espai Schengen, qüestió que també depèn de l'Estat.

Per altra banda, l'alcalde va remarcar la necessitat que els tràmits de renovació de residència que les persones de l'Alt Urgell han de fer personalment al Lleida, es puguin realitzar des de les dependències de la policia de la Seu d'Urgell, estalviant més 250 viatges anuals d'aquest col·lectiu a la capital de la demarcació.

La millora de la seguretat a la N260 al pont del Valira i a l'alçada de Castellciutat, així com la necessitat de mantenir i millorar la dotació d'examinadors del carnet de conduir per reduir llistes d'espera, van ser altres qüestions plantejades durant la trobada.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

La campanya de descompte de la zona blava #compraalaSeu s’allarga fins el 31 d’agost

L’equip de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat al Consell Municipal de Promoció del Municipi de la Seu d’Urgell que s’allargarà la campanya de descompte de la zona blava #compraalaSeu fins el 31 d’agost. La iniciativa es va iniciar el passat 1 de setembre i, en un principi, finalitzava el pròxim 28 de febrer. Al respecte, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, remarca que “estem satisfets de la campanya endegada i volem que tothom que compri i consumeixi a la Seu pugui continuar gaudint d’aquests descomptes a la zona blava. Facilitar l’aparcament és una bona forma de dinamitzar la ciutat”.
Cal recordar que aquesta campanya rebaixa un 75% el preu de l’aparcament a la zona blava, amb l’objectiu de promocionar i dinamitzar el comerç i el consum local i afavorir la compra a la capital alturgellenca.
Per fer possible aquests descomptes, l’Ajuntament de la Seu posa a disposició del conjunt de comerços i empreses de la ciutat un nombre determinat de tiquets de mitja hora de zona blava a un preu de 10 cèntims d’euro la mitja hora. Val a dir que fins al gener s’han utilitzat uns 2.500 tiquets de 30 minuts gratuïts dels més de 10.000 repartits pels establiments de la ciutat.
D’altra banda, els botiguers, hostalers i empresaris adherits a la campanya decideixen com oferir aquests tiquets de descompte de la zona blava als seus clients segons el seu criteri, la tipologia d’establiment o el servei ofert.
Aquesta campanya s’ha coordinat amb la Unió de Botiguers, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i l’Associació d’Hostaleria de la comarca.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

Oliana acollirà el taller “Famílies sense armaris”, sobre
 diversitat sexual i de gènere

El dia 28 de febrer, a partir de les 6 de la tarda, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’institut Aubenç d’Oliana i el Servei d’Atenció Integral a persones LGTB de la comarca, organitzen el taller ‘Famílies sense armaris’. El taller, facilitat per l’associació Colors de Ponent, està adreçat a famílies d’Oliana i de tota la comarca interessades en conèixer com acollir la diversitat sexual i de gènere dels seus fills i filles. El mateix dia, i per tal d’abordar la mateixa temàtica amb tota la comunitat educativa, tindran lloc al mateix institut Aubenç el taller adreçat a l’alumnat ‘Mira en colors’ i el taller ‘Bullying LGTBIfòbic’, que té per objectiu oferir eines de prevenció, detecció i intervenció al professorat de l’institut.
Els tres tallers s’emmarquen en el pla de coeducació ‘Atreveix-te!’, impulsat i coordinat per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’institut Aubenç d’Oliana, amb el suport de l’Ajuntament d’Oliana, la Direcció General de Joventut i la Direcció General d’Igualtat. Els objectius dels pla de coeducació són millorar l’èxit en la trajectòria educativa dels i les adolescents —tant en la seva dimensió acadèmica com en les dimensions emocionals i socials—, educar en perspectiva de gènere i afavorir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat, partint del reconeixement i valoració de les diferències.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

L’ exposició 'Herois i superherois' de l'urgellenc Josep Benavent s'inaugura al Museu del Tabac d'Andorra

Aquest migdia ha quedat inaugurada l'exposició 'Herois i superherois' de l'urgellenc Josep Benavent al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria, coorganitzador d'aquesta mostra juntament amb l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

En la inauguració d'Herois i superherois hi han intervingut l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, el cap del Servei de Coordinació General d'Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Enric Cobo, Débora Ribas, presidenta de la Fundació Julià Reig, Julio Quílez, director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i el propi col·leccionista, Josep Benavent.

La mostra aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 (Joe Palooka) fins el 1988 (Tank Girl) de la col·lecció cinematogràfica i documental del cinèfil i col·leccionista de la Seu d'Urgell.

Herois i superherois vol donar a conèixer la mitologia del còmic a través d'una exposició que no només és de gran actualitat, sinó que també és una mostra d'un art contemporani amb alts valors intrínsecs.

L'exposició, que es podrà visitar fins el 21 d'abril al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria, també s'exposarà a partir del mes d'agost a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

L´Ajuntament de Coll de Nargó transmet la seva “preocupació i malestar” per la situació dels Bombers Voluntaris a la Generalitat

L´Ajuntament de Coll de Nargó, a través de l´alcalde Martí Riera, ha fet arribar una carta al conseller d´Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, per expressar el “malestar i la preocupació” referent a la decisió dels Bombers Voluntaris de tancar el parc indefinidament per “manca de personal, material i instal.lacions”. Riera explica en la carta que la causa del problema "no és tan sols de mitjans, sinó també de dèficit estructural, sistema organitzatiu i model". El batlle nargoní qüestiona el sistema mixt, en el qual "no s'hi ha posat el que calia perquè funcionés correctament”. Alhora, Riera també argumenta que l´únic parc professional a l´Alt Urgell, el de la Seu d´Urgell, també requereix una renovació important i, tenint en compte que el més proper està a Balaguer, “el territori està en risc; amb aquest panorama no cap sinó esperar que si hi ha una desgràcia, i per molt efectius i resolutius que puguin ser els nostres bombers... arribaran a misses dites". L´alcalde també qüestiona l'anunci de d'inversió i la convocatòria de places per part de l'administració, ja que el considera "una declaració d'intencions i prou”. Riera recorda que “el nostre handicap és que sols som l'u per cent de la població per mantenir el territori i això costa moltíssim, però el cert és que en les condicions actuals si hi hagués un gran incendi, el país sencer es podria quedar sense jardí”.
I afegeix: "Tots ens hi juguem molt si no volem que atendre un accident signifiqui més de mitja hora d'espera o angoixa o que, desgraciadament, en cas d'un gran incendi, els nostres boscos acabin essent un desert”.

A continuació podeu llegir la carta ewnviada per l´alcalde nargoní al conseller d´Interior, Miquel Buch:

"Hble. Senyor Miquel Buch i Moya
Conseller d’ Interior de la Generalitat de Catalunya
Benvolgut Conseller
Tot i haver escoltat les vostres paraules en el Parlament, és la meva obligació, com Alcalde seriosament afectat per la situació dels Bombers Voluntaris i del Cos en general, fer-vos arribar el meu malestar i preocupació.
La lamentable situació del servei d’extinció d’incendis i salvament al nostre país ja fa molt temps que s’arrossega, és la típica situació que es va deteriorant sense que ningú faci un esforç seriós per posar-hi remei fins que s’arriba a moments com l’actual. Segur que sou coneixedor, com ho som qui hem viscut la problemàtica de prop, que durant molt temps la presa de decisions a nivell de Bombers ha estat en mans com a mínim involucionistes, en velles guàrdies pròpies d’altres èpoques que no han fet sinó provocar un deteriorament i una pèrdua de temps que exploten ara.
Crec sincerament que el problema no és tant sols de mitjans, que ho és, però també és un tema de dèficit estructural, de sistema organitzatiu i de model.
Ens hem dotat d’un sistema dit mixt que no ens l’hem acabat de creure mai del tot i mai no s’han posat tots els mitjans per a que funcionés correctament. Quan ens fixem per exemple en el model mixt francès, ens hem de fixar també en com està organitzat per a que funcioni bé. No sóc especialista en el tema, no sé si els Bombers Voluntaris han de considerar-se treballadors a temps parcial per atendre els parcs o l’empresa que té un bomber ha de rebre una compensació per no descomptar cap hora de treball si aquest realitza algun servei, (mesures que sí s’adopten al país veí), tècnics hi ha al vostre departament per pensar i organitzar el sistema òptim, el que està clar és que no és el actual.
El poble que tinc l’honor de representar, Coll de Nargó, és dels més grans de la comarca del Alt Urgell (una de les més extenses i que suposa el 5% del nostre país) amb 155 Km2 d’extensió, la majoria de massa forestal i amb set nuclis agregats, per defensar tot això davant un incendi forestal a dia d’avui depenem de l’únic parc professional de la comarca: el de La Seu d’Urgell i el següent més proper no el trobem fins a Balaguer fora ja de la nostra comarca. A més al parc de La Seu d’Urgell resulta que el vostre departament acaba de reconèixer que hi ha d’invertir més de 800.000 € per a que es posi al dia i sigui operatiu al màxim. Amb aquest panorama no cap sinó esperar que si hi ha una desgràcia i per molt efectius i resolutius que puguin ser els nostres bombers.....arribaran a misses dites.
Sense ànim d’ofendre, també he de dir que l’anunci d’inversió i de convocatòria de places ara com ara és una declaració d’intencions i prou. Depenem d’uns pressupostos que està per veure si permetran fer res del proposat a qualsevol nivell i les places (250 per any en quatre anys) es pot considerar que cap és de nova creació ja que tot just cobriran, si ho fan, les jubilacions i altre tipus de baixes del personal actual.
El protocol d’actuació i d’atacar un foc dels bombers de Catalunya, és model a nivell mundial. Saben el que es fan i la seva abnegació en el cas dels Bombers Voluntaris ha aguantat el sistema en marxa fins ara que ja no poden més, ens hem de negar a deixar-ho caure sense més.
La nostra Vegueria de l’Alt Pirineu necessita imperiosament un model eficient i efectiu, el 60% del nostre territori és bosc i el nostre handicap és que sols som l’u per cent de la població per mantenir-ho i això costa moltíssim, però el cert és que en les condicions actuals si hi hagués un gran incendi, els país sencer es pot quedar sense jardí.
Podeu preguntar a bombers mateix per la simulació que es va fer recentment amb els paràmetres del foc de Portugal viscut el darrer any i els nostres mitjans actuals, a la simulació es posava l’epicentre a la Ribagorça a tocar d’Osca i el resultat era esfereïdor, el Pirineu quedava pràcticament arrasat, vull pensar que aquestes simulacions es fan per algun motiu i sobre tot que d’alguna cosa han de servir.
Davant el panorama actual us prego que des de la conselleria d’interior promogueu una reestructuració interdepartamental del model de Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament tot tractant-ho com una qüestió d’Estat que no depengui de qüestions polítiques o partidistes, com ho han de ser per exemple la sanitat o l’educació.
El neguit per mi expressat és el neguit d’un territori, un territori sovint menystingut en representar una part ínfima de la població amb unes telecomunicacions deplorables i altres mancances estructurals com la de la present situació i que sols sent parlar d’asimetria i tranversalitat territorial quan interessa a tercers i no a nosaltres mateixos. Aquesta vegada però, penso que tots ens hi juguem molt si no volem que atendre un accident signifiqui més de mitja hora d’espera i angoixa o que desgraciadament, en cas de gran incendi, els nostres boscos acabin sent un desert.
Esperant que el departament que dirigiu pugui plantejar aquest anhelat canvi de paradigma pel que fa al Cos de Bombers i en especial als Bombers Voluntaris de Catalunya, rebeu la meva cordial salutació.

Martí Riera i Rovira Alcalde de Coll de Nargó"

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

La Seu d’Urgell redueix en cinc anys gairebé la meitat la seva població de coloms
La Seu d’Urgell ha aconseguit reduir en cinc anys la seva població de coloms a gairebé la meitat (45,65%) amb l’ús d’anticonceptius (Ovistop 0,08% Nicarbazina) i sense la necessitat de fer cap captura.
Aquesta dada és “molt significativa” tenint en compte que durant un període de temps entre l’any 2017 i l’any 2018 es va haver d’interrompre aquest tractament a causa de les obres realitzades a la Catedral, punt de la ciutat que acull la major colònia de tot el nucli urbà. Per aquest motiu, s’ha de considerar que només s’han portat a terme tres anys de tractament anticonceptiu complet.
Aquest tractament anticonceptiu s’ha subministrat en tres punts de la ciutat: Catedral, biblioteca i Escola Pau Claris. En les zones de la ciutat on el tractament s’ha pogut realitzar els cinc anys complerts, com a la biblioteca, la població de coloms s’ha reduït en un 85% i pràcticament ha desaparegut.
Recordem que l’any 2014 la Seu d’Urgell va ser un dels primers municipis catalans en gestionar la seva població de coloms a través del sistema d’anticonceptius.
El tractament
Cada matí a primera hora una màquina escampa la dosi necessària (10 grams per colom) segons el nombre de coloms presents a cada punt. En cadascun dels punts també hi ha instal·lades càmeres que permeten comprovar com els coloms consumeixen el medicament anticonceptiu en pocs segons i que cap altre espècie s’hi acosti.
També es realitza un seguiment dels nius localitzats a la Catedral, observant com a mida que avançava el tractament les postes d’ous desapareixien, fet que confirma l’efectivitat de l’anticonceptiu.
Tot el tractament té un seguiment per part dels biòlegs que ajusten el sistema per tal d’extreure’n el màxim rendiment. Cal remarcar també que aquest anticonceptiu no afecta a altres espècies, altres animals o als humans ni tampoc té cap risc pel medi ambient.
Captures abans de la implantació d’aquest tractament
Abans d’implantar aquest mètode anticonceptiu es capturaven aproximadament uns 1.000 coloms a l’any sense obtenir una reducció permanent de la població.
Des del 2014 no s’ha capturat cap més colom i amb l’anticonceptiu la població s’ha anat reduint progressivament. L’anticonceptiu redueix els naixements de coloms de forma que no es reposen els individus que van morint a causa de la mortalitat natural de la espècie, que és molt elevada. Amb aquest sistema s’aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, és a dir, sense necessitat de fer captures i sacrificar-los. Per aquest motiu el mètode ha estat ben acceptat per tots els sectors socials.
A més a més, aquest anticonceptiu no afecta a altres espècies, altres animals o als humans ni tampoc té cap risc pel medi ambient.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

Arriba a la Seu d’Urgell la comèdia teatral de Ramon Madaula, ‘Perduts’

El Teatre Cinema Guiu de la Seu d’Urgell acollirà aquest dijous 7 de febrer, a les nou de la nit, la comèdia teatral Perduts. Escrita i dirigida per l’actor i també dramaturg Ramon Madaula, l’obra està basada en fets reals sobre l’amistat entre dos pares de família i companys de feina.
Perduts, que protagonitzen els actors Xavier Bertran (Lo Cartanyà) i Jordi Coromina, és la primera producció pròpia del Teatre Aquitània després d’un any de la seva reobertura. L’espectacle explica la història de dos companys de feina que, després de dinar cada dia en el mateix restaurant de menú, acaben forjant una molt bona amistat. Els dos homes estan ben casats i són bons pares dels seus fills, però les seves vides comencen a caure perillosament en la inèrcia. Un dia, per testimoniar la seva amistat, es proposen un repte. Un repte que els portarà a transitar per territoris desconeguts. La vertadera amistat ho resisteix tot?
L’actor Ramon Madaula escriu i dirigeix aquest muntatge en la seva nova faceta de dramaturg després d’haver estrenat amb cert èxit les comèdies, també escrites per ell, Ignots, L’electe i Adossats.
Venda d’entrades
Les entrades per assistir a aquesta obra teatral es poden adquirir de manera anticipada tant a l’Oficina de Turisme Seu com al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. El preu de l’entrada anticipada és de 8€, mentre que a taquilla té un cost de 10€.
Cal recordar que la compra anticipada de l’entrada amb Carnet Jove s’obté un 25% descompte del preu de l’entrada, costant 7,50€. També es poden adquirir les entrades per a grups de més de 10 persones, costant 7,50€ cadascuna.
També hi ha descomptes en la compra d’entrades a taquilla a través de la Campanya Escena 25 (de l’1 de febrer al 30 d’abril), sent el preu de l’entrada 3€.
A més a més, gràcies a la xarxa Apropa Cultura -que té com a objectiu que les persones en situació vulnerable pugin assistir als espectacles i concerts- hi ha entrades reservades que tenen un cost de 2€ i 5€.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

El Cadí La Seu cau derrotat a Girona però es manté en quarta posició
(Foto: Sedis Bàsquet)

El Cadí La Seu va perdre a la pista de l´Spar Citylift Girona (71-56) en el derbi català de la darrera jornada a la Lliga Femenina Dia. Tot i la derrota, les urgellenques segueixen ocupant la 4a posició amb un balanç de 12-6, amb un triomf més que el València, que va guanyar a la pista del Mann Filter Casablanca per 59 a 68.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

El Cadí La Seu cau derrotat a Girona però es manté en quarta posició
(Foto: Sedis Bàsquet)

El Cadí La Seu va perdre a la pista de l´Spar Citylift Girona (71-56) en el derbi català de la darrera jornada a la Lliga Femenina Dia. Tot i la derrota, les urgellenques segueixen ocupant la 4a posició amb un balanç de 12-6, amb un triomf més que el València, que va guanyar a la pista del Mann Filter Casablanca per 59 a 68.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 2 of 223 »