ANUNCIATE
Si quieres anunciar tu negocio, esta es tu web y tu revista.

Notícies

1 day ago

Paula Moliné obté la 22a posició al Campionat d´Espanya de patinatge artístic

Paula Moliné va participar al Campionat d´Espanya Júnior-Sènior 2019 de patinatge artístic, que va tenir lloc del 29 de maig al´1 de juny a Bilbao. Cal recordar que la patinadora júnior del CHPA Cadí va accedir al campionat estatal després d´aconseguir la classificació al Campionat de Catalunya. Moliné va representar, juntament amb 4 companys més, la Demarcació de Lleida a l´esdeveniment, que va aplegar uns 100 esportistes d´arreu de l´Estat. La urgellenca va culminar la seva actuació amb una meritòria 22a posició, sent la 2a millor de la representació lleidatana.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 day ago
Fotos de la publicació de Les Mesures Alt Urgell

Parlem amb...
Jonathan Dubasin, futbolista urgellenc, @jonathan9910 pertanyent al @gironafc i a la selecció sub19 de Bèlgica.
No et perdis l’ entrevista en l’ edició del proper divendres, 21 de juny.

#parlemamb #entrevista #laseucomercial #laseudurgell #alturgell #esportista #futbolista #esportlaseu #somesport #lesmesures #lesmesuresdelpirineu

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 day ago

El nou alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, visita el Centre Claror

Aquest matí el nou alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i els regidors de l'equip de govern, Francesc Viaplana i Marian Lamolla, han visitat les instal·lacions del Centre Claror de la ciutat on han estat rebuts per la seva directora Carmen Sebastià i la presidenta de la junta directiva de la Fundació Claror-Alt Urgell, Tile Nadal.

L'alcalde urgellenc i els regidors membres de l'equip de govern han conegut de primera mà les diferents activitats que porten a terme els usuaris d'aquest centre que dóna atenció, suport i prestació de serveis a persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de l'Alt Urgell, així com la seva residència.

Aquesta primera activitat pública de Jordi Fàbrega com alcalde de la capital alturgellenca ha servit també "per agrair personalment la important tasca social que realitza el Taller Claror a la nostra ciutat i comarca, i alhora reafirmar que sempre tindran el suport de l'Ajuntament de la Seu perquè continuï portant a terme la seva activitat".

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 days ago

Jordi Fàbrega, investit com a nou alcalde de la Seu d’Urgell

El cap de llista de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, ha estat elegit alcalde de la Seu d'Urgell aquesta tarda en la sessió extraordinària de constitució del nou ajuntament urgellenc com a resultat de les eleccions municipals del passat 26 de maig.

Fàbrega ha estat escollit pels 5 regidors del grup municipal Junts per la Seu i pels 4 electes d'Esquerra Republicana de Catalunya, mentre que els 6 regidors del grup Compromís per la Seu i els 2 de la CUP han votat el seu propi cap de llista, Òscar Ordeig i Xènia Antona, respectivament.

Des d’avui, Junts per la Seu i ERC formen el nou equip de govern per a la nova legislatura a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, fruit d’un acord entre ambdues formacions polítiques. Així, Jordi Fàbrega ocuparà l'alcaldia els primers 27 mesos, mentre que Francesc Viaplana el rellevarà per als 21 mesos restants.

En aquesta sessió també s'ha reconegut públicament a Albert Batalla que deixa l’alcaldia després d’onze anys sent alcalde de la Seu d’Urgell, així com els diversos regidors i regidores que avui han deixat de ser càrrecs electes, tot lliurant-los una medalla commemorativa.

Nous regidors i noves regidores electes

Compromís X La Seu: Òscar Ordeig Molist, Carlota Valls Albiol, Joan Barrera Aranda, Toni Nadal Majoral, Paqui Gómez Raya, Àngel Rúbio Salvador.

Junts per la Seu: Jordi Fàbrega Sabaté, Mireia Font Gras, Joan Gurrera Lluch, Carme Espuga Vilaginés, Xavier Estival Saña.

ERC-AM: Francesc Viaplana Manresa, Marian Lamolla Miret, Carlos Guàrdia Carbonell, Núria Tomàs Gimó.

CUP-Amunt: Xènia Antona Vilarmau, Bernat Lavaquiol Colell.

Discurs íntegre de Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d’Urgell

Molt bona tarda a tothom. Regidors i regidores (enhorabona a tots i a totes), regidors sortints, síndica, representants d’entitats, senyores i senyors, amigues i amics de la Seu i de l’Alt Urgell, bona gent que s’estima la Seu.

Estic realment emocionat, estic plenament convençut que no hi ha major honor a la vida que servir a la gent. Com a sanitari i com a metge, he gaudit d’aquest honor durant la meva vida professional i he pogut comprovar com omple de satisfacció el ajudar a la gent que ho necessita. I just avui, just ara, s’inicia un repte majúscul, un repte que comporta el més gran honor que tota persona pugui tenir, el poder servir als teus veïns i veïnes com el vostre alcalde, com el vostre servidor.

Per tant en primer lloc vull agrair la confiança de la gent de Junts per la Seu que ens va permetre, a un equip de gent de fóra de la política, professionals de diferents àmbits i sense cap vinculació a cap partit, presentar-nos amb la única idea de treballar per la Seu i per la gent de la Seu durant uns anys de la nostra vida, fent un parèntesis en la nostra vida professional. I posteriorment, també agrair als 1503 ciutadans de la Seu i Castellciutat que ens van donar la confiança al nostre equip i projecte de ciutat el passat 26 de maig. Com també vull donar les gràcies als 1192 ciutadans que van dipositar la confiança en l’equip d’ERC, uns magnífics companys amb els que avui iniciem plegats aquest repte majúscul de liderar la ciutat cap als desafiaments de present i de futur, apassionants reptes que definiran quina és la Seu del futur, i com és la vida dels nostres veïns i veïnes.

Jo avui és la primera vegada que m’assec en una d’aquestes cadires, però aquest fet ens passa a molts dels regidors i regidores que avui hem pres possessió com a tals. De fet, 11 dels 17 regidors avui aquí presents no ho havíem estat la passada legislatura. I 7 dels 9 regidors que estarem al govern som nous a l’Ajuntament. Aquest fet, que per alguns pots semblar una debilitat, per a mi és una enorme oportunitat i una enorme fortalesa, ja que ens permet deslliurar-nos dels errors del passat, de les desavinences que hi hagi pogut haver en etapes anteriors i iniciar un camí cap al futur, sense pesades motxilles que t’impedeixen avançar, com passa quan estàs ancorat en el ressentiment permanent. I demostra el fet que, els regidors de l’equip de govern som professionals de diferents àmbits que, sense més motivacions que servir a la ciutat que tant ens estimem i a la seva gent, volem dedicar-hi, amb la màxima humilitat, el màxim esforç i la màxima honradesa, els millors anys de la nostra vida.

Des d’aquí el meu agraïment immens a tots 8 per compartir aquest camí amb mi, per fer aquest camí plegats, per aportar el vostre talent, els vostres coneixements, la vostra energia, la vostra entrega, la vostra estima cap a la ciutat que tan ens ha donat i a la que li volem retornar el màxim que puguem com a forma de demostrar-li el nostre amor.

Aquest govern, en nom del qual avui tinc el nom de parlar, està format per regidors de 2 formacions polítiques diferents, però 2 formacions que compartim un projecte de ciutat i de comarca molt similar. Així com una manera molt semblant d’entendre la política, basada en la suma de complicitats, l’actitud positiva i el treball constant. I, evidentment una coincidència de projecte de país, i de defensa dels drets i les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans de Catalunya i de tota la Unió Europea. Per això no ha estat difícil arribar a un projecte comú, demanat per una part molt important dels nostres conciutadans i compartit per tots 9, i extrapolat als 2705 veïns i veïnes que ens van fer confiança a algun dels 2 projectes el passat 26 de maig, per sumar esforços amb un únic objectiu, fer de la Seu una ciutat millor per a tothom, per a tothom. Perquè aquest serà un govern que governarà absolutament per a tots, amb independència de la seva ideologia, del seu origen, identitat i projecte polític amb el que es senti més còmode. Nosaltres estarem oberts a tots els veïns i totes les veïnes de la Seu i Castellciutat, i per tots ells i elles treballarem sense defallir tots aquest 4 anys que tot just avui comencem.

Creiem fermament que la Seu ara necessita un govern sòlid, perquè els reptes son majúsculs, i els projectes molt ambiciosos. La Seu necessita un govern de gent que sàpiga sumar, dialogar, cedir i donar, compartir. Un govern de mà estesa amb tothom però que pugui executar els projectes perquè te la suficient solidesa per tirar-los endavant. I aquest és un govern de 9 regidors solidaris amb l’objectiu d’un projecte comú, la Seu. No serem 2 partits al govern, ni tant sols un govern de 2 partits, serem un govern de 9 persones que s’estimen la Seu i que treballarem per millorar-la en benefici de tothom i, que ni tan sols ens preguntarem de quin partit érem fins ahir... perquè a partir d’avui som del partit de la Seu i de Castellciutat. I darrera d’aquestes 9 persones estic convençut que hi sereu molts i moltes, pedalant amb nosaltres per empènyer aquest projecte col·lectiu que és de tots, i és per a tots. I per mi serà un plaer i un enorme honor liderar-ho com a alcalde ara al inici, com estic segur que ho serà també per l’amic Francesc Viaplana al final de la legislatura.

A tots aquells regidors i regidores presents a la sala, i a tots aquells ciutadans que vulgueu treballar en positiu envers la ciutat que tan ens estimem tots, nosaltres i vosaltres... mà estesa i diàleg permanent, sumem esforços, perquè l’objectiu final és la vida de tots i totes, millorar aquesta vida de tothom. I això només s’assolirà des de la confiança i la complicitat de tothom. Tinguem tots ben present que l’amor sempre venç a l’odi, al final, és l’amor el que roman als nostres cors.

Veïns i veïnes, a vosaltres us dic que la nostra porta estarà sempre oberta, els nostres ulls i orelles amatents de rebre les vostres aportacions i escoltar els vostres neguits, estem aquí per servir-vos, ho tenim ben present, i no ho oblidarem.

Però no només parlem de la Seu i Castellciutat. Avui ens acompanyen molts amics i amigues de la nostra estimada comarca, alguns avui han estat elegits o reelegits alcaldes o alcaldesses dels seus municipis, enhorabona de tot cor. Tingueu ben present que la Seu estarà pedalant amb vosaltres en benefici de tots i cadascú dels veïns i veïnes de tots els pobles de l’Alt Urgell, aquest és un projecte compartit entre tots, i serà un honor fer-lo plegats des de la capitalitat de la comarca, al vostre costat, colze a colze.

També m’agradaria recordar la conversa que vaig tenir amb el President Torra el darrer cop que va venir a visitar-nos, fa ben poc. Em va dir que, quan el President de Catalunya ha demanat als alcaldes suport, el de la Seu hi ha estat sempre, i li vaig dir que no patís, que així seguiria essent. Doncs President, quan ens necessiti, l’Ajuntament de la Seu allà estarà, continuarà estant al costat del Govern de Catalunya, amb Jordi Fàbrega o amb Francesc Viaplana d’alcalde, allà ens tindràs.

Ara no és el moment de desgranar tot el nostre programa de govern que volem impulsar per aquests propers 4 anys, òbviament com hem dit amb l’ajuda de tot el consistori i de tota la ciutat. Però si que em permetreu que us expliqui un somni, un somni que se’m va repetint aquests dies,

Jo somio amb una ciutat dinàmica, una ciutat viva, amb una ciutat amb estudiants universitaris pels carrers, amb una Catedral patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, amb un centre històric ple de museus, ple de visitants que ens venen a veure, de botigues obertes i locals en funcionament. Una ciutat amable per als vianants, amb menys cotxes, amb voreres amples per la gent gran, la gent amb mobilitat reduïda, els carrets dels nadons... amb camins escolars segurs, amb carrils bici. Una ciutat sense atur, on tothom tingui una feina digna, connectada al món amb les noves tecnologies, on els professionals liberals treballin per a Nova York des d’un espai de coworking a les Monges, una ciutat amb wifi lliure a les places, una ciutat referent de congressos, esdeveniments, fires i activitats esportives, amb un Rafting Parc referent en turisme al Pirineu. Una ciutat amb un equipament de pisos amb serveis i residència assistida per a la nostra gent gran a l’Horta del Valira. Una ciutat amb un CAP nou, amb un nou consultori a Castellciutat, amb una Unitat Sociosanitària a l’Hospital digna pels seus residents i usuaris. Una ciutat amb un lloguer assequible per als joves, i amb un parc d’habitatge social que doni resposta a les necessitats dels més desfavorits. Una ciutat amb estudis per a tothom, amb una formació professional adaptada a les necessitats del territori, sense fracàs escolar dels nostres nens i nenes. Una ciutat amb un Parc Fluvial a tota la riba del riu Valira, amb la Ciutadella com un centre de negocis o essent la seu d’una gran empresa tecnològica, o d’uns estudis universitaris. Una ciutat sostenible, amb energies renovables, líder en reciclatge. Una ciutat on els tràmits siguin senzills i eficaços, i on es puguin fer des d’una App des del mòbil o la tablet. Una ciutat amb una policia propera a la gent. Una ciutat amb un ajuntament transparent i on la ciutadania participi de les seves decisions...

Aquesta és la ciutat que vaig somniant, un somni que es va configurant cada cop més al compartir-lo (tant el somni com el camí) amb aquests excel·lents companys de viatge que m’acompanyen en el trajecte, que van modelant aquest somni i que son aquí (som aquí) per fer dels somnis realitats.

I sabeu com s’aconsegueixen els somnis, els somnis no s’aconsegueixen dormint, s’aconsegueixen treballant, i treballant de valent.

Finalment deixeu-me donar gràcies, primer a tots els regidors i especialment als equips de govern que ens heu precedit. Gràcies a la vostra feina ahir, avui tots som aquí, i la Seu ha avançat fins on és ara. Gràcies infinites per la feina feta i treballarem, com heu fet vosaltres, perquè aquest camí no s’aturi mai.

També les gràcies a les nostres famílies, primer als nostres pares, avis, germans i resta de família, que ens heu ensenyat a estimar la Seu i al Pirineu, i que ens heu donat el bagatge que ens permet avui ser aquí, treballant per aquesta terra que tant us estimeu.

I finalment gràcies a les nostres parelles i fills, la vostra generositat és immensa per compartir-nos amb tota la ciutat durant aquests 4 anys. En el meu cas, gràcies Gloria i gràcies Pau, però gràcies també a tots els familiars de tots els regidors de l’Ajuntament, especialment als de l’equip de govern, pel temps que us robarem dels vostres éssers estimats, perquè governar una ciutat tant exigent com la Seu, sobretot si la volem fer avançar en tots els aspectes, requereix molt de temps i molt d’esforç, i ja us aviso que tots nosaltres, el posarem tot al servei de la ciutat i la nostra ciutadania.

Alguns de vosaltres ja m’heu sentit a dir el que ara diré, però no volia acabar avui aquestes paraules sense dir-ho de nou. Al passat pregó de la Festa Major, la fantàstica gent del Taller Claror, en el seu magnífic parlament, van dir una frase que porto gravada amb foc al cor. Van dir: La Seu mola, perquè la gent de la Seu mola. Gent de la Seu (i de Castellciutat), no tingueu cap dubte, cap ni un, que treballarem amb la màxima dedicació i la màxima honradesa, per que pugueu viure en una ciutat millor, una ciutat de la que us sentiu encara més orgullosos.

Estimem aquesta ciutat i la seva gent, per això treballarem de valent, tots i cadascun dels dies dels propers 4 anys, perquè tingueu la certesa que us hem servit, de manera honesta i eficaç, per fer de la Seu una ciutat millor.

I acabo amb uns versos de Miquel Martí i Pol: Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fóra!. Què tot està per fer, i tot és possible.

I el darrer vers del Cant de la Senyera de Joan Maragall, que tant sovint ens recorda l’estimat Jordi Sánchez: Llum als ulls i força al braç!

Gràcies a tothom, gràcies per donar-nos el més gran honor al que mai haguem pogut imaginar-nos, poder-vos servir!

Visca la Seu, i visca Catalunya!!

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago

Junts i ERC acorden formar govern a
l’ Ajuntament de la Seu d’ Urgell

Jordi Fàbrega, de Junts X La Seu, serà l’ alcalde durant 27 mesos, mentre que Francesc Viaplana, d’ ERC, estarà al capdavant del consistori els darrers 21 mesos

Junts per la Seu i Esquerra Republicana de Catalunya han segellat aquest divendres un acord de legislatura a l'Ajuntament urgellenc, amb el qual volen oferir a la Seu d'Urgell i a Castellciutat "una majoria estable que permetrà dur a terme un pla de govern ambiciós". El pacte l'han presentat els portaveus d'ERC, Francesc Viaplana, i de Junts, Jordi Fàbrega, acompanyats de la resta d'electes d'ambdues formacions, que conformaran des d'ara un equip de govern format per nou regidors, amb cinc àrees principals de treball.

Fàbrega i Viaplana s'han mostrat satisfets pel fet d'haver arribat a l'acord perquè comparteixen "una manera similar de fer política, basada en la suma de complicitats, l’actitud positiva i el treball constant". En aquest marc, analitzant els dos programes electorals, asseguren que han constata "una concordança de propostes superiors al 80%, sense cap proposta incompatible entre les dues formacions". A aquesta coincidència de programes i de model de ciutat, hi afegeixen també que "és evident que existeix una coincidència de projecte de país i de defensa dels drets i les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans de Catalunya i de tota la Unió Europea". Amb aquests punts de partida, les negociacions d’aquests darrers dies s’han centrat a "definir i redactar un Pla de Govern que permeti marcar les principals línies de treball que, a partir d’ara, ha de tenir l’equip de govern per realitzar durant el proper mandat". Entre aquestes prioritats, han esmentat:

• La implantació del grau Universitari d’INEFc .

• La creació de l’equipament de pisos assistits amb serveis i places de residència assistida per a la gent gran.

• La candidatura de la Catedral de la Seu d’Urgell com a patrimoni Universal de la UNESCO.

• Incrementar el Parc d’habitatges públics de lloguer social.

• La construcció del nou CAP de la Seu d’Urgell, el consultori de Castellciutat i les obres d’ampliació i reforma de la Unitat Sociosanitària de la FSH.

• La revitalització del centre històric amb un pla de xoc per a l’obertura de locals.

• Un projecte de dinamització comercial de la ciutat en col•laboració amb el sector.

• La potenciació de la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments.

• La potenciació de la Fira de St. Ermengol i altres fires buscant noves iniciatives.

• L’actualització i implantació del Pla de Mobilitat Sostenible cap a una “ciutat lenta” (itineraris escolars segurs, carrils bici, reavaluació de la zona blava).

• Pla d’usos de l’edifici de les Monges com a equipament educatiu.

• Consolidar la Seu com a referent d’activitats relacionades amb l’esport i la natura, amb una nova estratègia del Rafting Parc com a referent turístic del Pirineu.

• L’ampliació i millora de la zona d’autocaravanes amb punts d’informació de les empreses locals.

• La creació d’una aula de cuina i de tast.

• El projecte del Parc Fluvial del Valira.

• Pla d’energies renovables als edificis i equipaments municipals.

• Ampliar i mantenir la xarxa de senders municipals.

• Pla especial urbanístic del Pla de les Forques.

• Sanejament de la Ciutadella, l’accés al cap del poble i la construcció del pàrquing a Castellciutat.

• Un model de policia més proper a les persones.

• La creació d’una APP per facilitar els tràmits i la comunicació entre la ciutadania i l’ajuntament al mateix temps que es faciliten tots els tràmits a la ciutadania.

• La transparència i foment de la participació ciutadana.

I molts altres projectes encaminats a fer una ciutat millor per a tothom al servei de les persones.

Per dur a terme aquest model de ciutat i aquest Pla de Govern durant els propers 4 anys, hi afegeixen, "s’ha decidit fer un govern estable, tot aplicant la proporcionalitat dels resultats electorals, com a eina que representa millor la voluntat del poble". Tot i això, han assegurat que "el fet d’obtenir una majoria no tanca la porta a dialogar i pactar amb la resta de formacions polítiques amb representació". Així, han avançat que "en tots els projectes o iniciatives que sigui beneficiós per a la ciutat i la seva gent, Junts per la Seu i Esquerra Republicana mantenen la mà estesa a col·laborar amb tothom", sempre i quan s'aposti per "el to constructiu i les ganes de sumar esforços en benefici de tots i totes".

Organització municipal

Pel que fa al nou organigrama de l'equip de govern, Junts i ERC han confirmat que l'alcaldia estarà dividida "en temps proporcional als resultats electorals"; i la resta de l’estructura, "de manera justa i proporcionada". Així, Jordi Fàbrega serà el nou alcalde de la Seu a partir d'aquest dissabte i al llarg dels propers 27 mesos, mentre que Francesc Viaplana assumirà l'alcaldia els 21 mesos restants de legislatura.

Quant al cartipàs, l'Ajuntament s'estructurarà en cinc grans àrees o tinences d'alcaldia: dues per a cada formació i una de compartida. El càrrec de primer tinent d'alcalde, que inclou les àrees d'Administració i Governació, l'ocuparà Francesc Viaplana els primers 27 mesos i Jordi Fàbrega els 21 restants. Les altres quatre tinences d'alcaldia seran:

• Promoció econòmica, ocupació i turisme, encapçalada per la Mireia Font.

• Ciutadania, encapçalada per la Marian Lamolla.

• Urbanisme, mobilitat i medi ambient, encapçalada pel Joan Gurrera

• Serveis educatius, infants i jovent, encapçalada pel Carlos Guàrdia.

Finalment, des de Junts i ERC s'han mostrat "convençuts que aquest és el millor acord per a la Seu, perquè garanteix l’estabilitat del govern amb un projecte comú i potent que permetrà realitzar tots els projectes de cara a millorar la Seu en benefici de tots els nostres ciutadans i ciutadanes".

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
5 days ago

L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell celebra els seu vintè aniversari amb petits concerts al carrer

L’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell ha organitzat per la setmana vinent, entre els dies 18 i 21 de juny -coincidint amb el final de curs escolar- un seguit de petits concerts per celebrar el vintè aniversari del centre, els quals tindran lloc en diferents espais a l’aire lliure de la nostra ciutat.

Des de la direcció de l’escola s’afirma que “volem d’aquesta manera celebrar que el centre ha fet ja vint anys, i com es va dir a l’inici de curs, tornar la confiança que tant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com tota la població ha dipositat en els estudis musicals a la ciutat”.

L’Escola Municipal de Música dóna les gràcies “tant a la Germandat de Sant Sebastià com al Bisbat d’Urgell per col·laborar i donar suport, així com a tot l’alumnat que estudia o ha estudiat a l’escola durant tot aquests anys, als familiars que ens han acompanyat, a totes les persones de les diferents àrees de l’Ajuntament que donen sempre un cop de mà per a que tot surti rodat, als tècnics de cultura, regidors i regidores, alcaldes i tot l’equip humà i de professionals que forma part d’aquesta gran família”.

Els concerts

El primer concert d’aquesta programació commemorativa serà el dimarts 18 de juny, a la plaça Patalín on hi actuaran els grups d’acordions cromàtics i diatònics (18:30 hores), el Cor Jove (19:30 hores) amb la nit com a fil conductor i el Cor de Noies (20:15 hores).

Dimecres 19 de juny, a la plaça de les Monges, es realitzarà el Concert ‘Multipianos’ on 6 pianos tocaran a la vegada amb l’orquestra, i que per l’ocasió comptarà amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra Cadí. El concert tindrà lloc a les 20 hores. Tot seguit, el torn serà del professorat del centre, que oferirà un concert amb repertori variat. Aquest concert està organitzat conjuntament amb la Germandat de Sant Sebastià.

Dijous 20 de juny, el pati de la biblioteca Sant Agustí acollirà el grup de guitarres clàssiques (18:30 hores), el combo de música moderna (19:15 hores) i la Big band (20 hores).

La setmana de concerts es clourà el Dia de la Música, divendres 21 de juny, amb dos actes per a tots els públics. El primer se celebrarà a les 17 hores, que s’inclou dins el Pla Educatiu d’Entorn, amb l’Orquestrina Trama que farà un taller de danses per a tots els infants de les escoles de la Seu d’Urgell al Parc del Valira.

El mateix divendres 21 de juny, a les 22 hores, als jardins del Seminari Diocesà acollirà el concert cloenda amb l’Orquestrina Trama. Durant el mateix concert es presentarà la cançó ‘20 anys Escola Municipal de Música’, composada per l’alumne de l’escola Pau Martí Clotet. Aquest acte és gratuït i obert a tota la ciutadania.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
5 days ago

Inauguració de l'exposició "La veu de la terra" a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell

Aquest divendres 14 de juny a les 19.00h, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell s'inaugura l'exposició: "La veu de la terra. L'Alt Urgell".

S'exposen textos de disset escriptores i escriptors de l'Alt Urgell que s'acompanyen amb un vídeo, produït pel centre educatiu del Pla de Transició al Treball de la Seu d'Urgell. En el vídeo diverses persones llegeixen escrits dels autors.

L’Alt Urgell és la comarca pirinenca on hi ha un nombre més elevat de persones que es dediquen a l’escriptura.

L'acte inaugural comptarà amb la presència d'alguns dels escriptors i escriptores de la comarca.


L'exposició es podrà visitar a la Biblioteca del 14 de juny al 31 de juliol.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
6 days ago

Taller gratuït sobre estratègies i tècniques per prendre decisions adreçat als i les joves de la Seu d’Urgell i comarca

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha organitzat per al pròxim dilluns 17 de juny el taller gratuït ‘Presa de decisions: estratègies i tècniques’ que s’adreça a joves de 16 a 25 anys de la Seu i comarca.
El taller tindrà una durada de dues hores, de quatre a sis hores, i es portarà a terme al centre cívic l’Escorxador.
Els objectius d’aquest taller són fomentar l’autonomia en la presa de decisions, aprendre diferents estratègies i tècniques per prendre decisions a la vida, reflexionar sobre els riscos, avantatges, desavantatges i conseqüències de diferents formes en que les persones prenen decisions, buscar i gestionar informació per realitzar la presa de decisions i exercitar habilitats per la presa de decisions responsable.
La metodologia que s’utilitzarà al taller és una part expositiva d’aproximació al coneixement dels factors que poden influir en les decisions i activitat pràctica.
Per poder participar en aquest taller cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic treball.alturgell@oficinajove.cat
Aquest taller ha estat facilitat pel Col·legi de Pedagogs de Catalunya amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

El programa d’oci nocturn alternatiu per a joves INSOMNI proposa per aquest estiu una dotzena d’activitats gratuïtes

Aquest migdia la regidora de Joventut en funcions de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, ha presentat una nova edició d’INSOMNI -programa d’oci nocturn alternatiu- que per aquest estiu proposa 12 activitats gratuïtes per als joves urgellencs.
“La programació d’INSOMNI és un treball en xarxa entre l’Ajuntament de la Seu, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i l’Espai Ermengol que té com a objectiu principal la prevenció de conductes de risc com el consum abusiu d'alcohol i drogues, tot plantejant el foment de la participació activa dels i les joves en activitats culturals, lúdiques i esportives”, ha explicat Iscla en roda de premsa.
Així, els i les joves de la Seu d’Urgell gaudiran durant els mesos de juliol i agost de 12 nits amb activitats variades que van des d’un concert de folk i màgia, a una visita guiada per La Seu medieval, una caminada sota la llum de la lluna plena sobre el Cadí, piscina nocturna amb Dj, la Seu Blanca (visita d’exposicions, actuacions de diferents disciplines artístiques), cinema a la fresa, sessions de circ, visites a l’exposició Herois i Heroïnes, sessió de zumba i bubble football.
Val a dir que tota aquesta programació d’oci nocturn es complementa amb la càpsula formativa sobre primers auxilis i els cursos de monitor i director de lleure.
Sílvia Iscla ha fet una crida als i les joves de la Seu d’Urgell perquè participin activament de totes aquestes propostes per gaudir de les nits d’estiu a la ciutat.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 2 of 246 »