ANUNCIATE
Si quieres anunciar tu negocio, esta es tu web y tu revista.

Notícies

2 weeks ago

Grans resultats del Karate Pirineus al Campionat de Karate de Barberà del Vallés

El cap de setmana passat es va celebrar la 16a edició del Campionat de Karate de Barberà del Vallés amb la participació de més de 550 competidors vinguts d´arreu de l´Estat. El Karate Pirineus va estar-hi representat per una delegació de 21 competidors, assolint entre tots ells un total de 9 podis: 4 ors, 2 plates i 3 bronzes. Les medalles d´or van ser per Joan Gombau en kata+40 anys masculí, Gerard Gombau en kata júnior masculí, Daniel Alique en kata juvenil masculí i Nicole Beerings en kata infantil femení. En segon lloc van acabar Alba Nadal, en kata infantil femení i Àngels Nadal, en kata juvenil femení. I els bronzes van ser per Caterina Comella, en kata infantil femení; Javier García, en kata infantil masculí; i Lluís Pons, en kata cadet masculí. Per part del club urgellenc es va valorar molt positivament la participació en aquest esdeveniment ja que “ha estat una jornada de germanor i molt productiva que reforça molt al club i refermem el compromís de seguir treballant perquè molts dels que van pujant cada vegada ho facin millor”.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago

‘Avis 2.0’, taller gratuït per aprendre a fer anar mòbils i tauletes

La Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, juntament amb el col·legi La Salle, han tornat a organitzar per aquest curs gratuït Avis 2.0. Com funciona el meu mòbil i la meva tauleta?, adreçat a la gent gran.

Com cada any, el taller serà impartit per alumnes de cicles formatius del col·legi La Salle, i tindrà lloc el dijous 25 d’abril, a les sis de la tarda, a l'aula d'informàtica de l’edifici d’aquest centre educatiu, situada al segon pis, entrant per la porta de l'Alberg.

15 places

Per poder participar en aquest taller sobre smatphones i tauletes cal fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones, situat a la primera planta del centre cívic El Passeig.

Les inscripcions es poden fer fins el dimarts 23 d’abril, al telèfon 973 354 102. Hi ha 15 places. Per participar-hi cal portar el propi mòbil o tauleta.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova un nou conveni que posa calendari per l’adequació de la Ciutadella de Castellciutat i la construcció de l’accés al cap del poble

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir en sessió plenària la modificació del conveni urbanístic amb l’empresa CEVASA, firmat l’any 2007, referent al desenvolupament del Pla Especial de la Ciutadella de Castellciutat. La modificació es va aprovar per 11 vots favorables, corresponents a l’equip de govern del Partit Demòcrata i del grup municipal de Compromís per la Seu, i les 4 abstencions dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya i de la CUP.

“Aquest nou conveni, explica el tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, deixa clar els drets i obligacions de cadascuna de les parts, és a dir, l’Ajuntament i CEVASA; concreta amb calendari de màxims per l’enderroc i sanejament de l’espai de la Ciutadella que anirà a càrrec de CEVASA; i que aquesta firma immobiliària assumeixi l’accés al cap del poble de Castellciutat, amb un calendari d’execució concretat”.

Aquest nou conveni amplia les obligacions de CEVASA que assumirà tota la urbanització externa i la connexió amb les xarxes existents, fet que fins ara corresponia a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Per compensar-ho, l’Ajuntament convenia amb CEVASA l’aprofitament del 10% de sostre que corresponia a l’ens municipal en aquest sector.

Alhora, el conveni també preveu que CEVASA assumeixi la construcció de l’accés al cap del poble de Castellciutat, des de la carretera N-260. Val a dir que aquesta obra ja disposa d’un projecte fet i aprovat per part de l’Ajuntament urgellenc amb un import d’execució de 585.243,69 euros.

Per portar a terme aquestes obres, l’Ajuntament de la Seu posarà a disposició de CEVASA aquests terrenys amb l’objectiu de disposar d’un calendari d’execució. El nou conveni preveu que l’empresa immobiliària presenti el projecte en un termini màxim de sis mesos i, una vegada s’hagi portat a terme tota la tramitació, disposarà d’un termini de tres mesos per iniciar-les i de sis mesos més per executar-les.

A més, CEVASA haurà d’executar avançadament les obres d’enderroc dels edificis existents que són incompatibles amb el planejament, en un termini màxim de sis mesos a partir de la inscripció de la reparcel·lació al Registre de la Propietat, amb una durada màxima de sis mesos.

Per concloure, Fierro s’ha mostrat satisfet que “el treball de mesos hagi portat a aquest acord” i ha afegit que “aquesta decisió ens permet aclarir aspectes importants de l’espai, especialment per anar a cercar projectes de valor afegit que puguin encaixar-hi”.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell ofereix la proposta ‘Santa Setmana’, dedicada al lleure, l’ocupació i la mobilitat internacional
L’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) ha organitzat per les vacances de Pasqua la proposta dedicada al lleure ‘Santa Setmana’ que engloba tres activitats adreçades als i les joves de la Seu i comarca a partir de 16 anys.
Al respecte d’aquestes activitats, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, afirma que “es tracta de tres tallers referents a tres serveis diferents que oferim des de l'Oficina Jove. Són una bona oportunitat per adquirir nous aprenentatges que serviran als adolescents i joves per ampliar el seu currículum”.
Les activitats
Del 15 al 18 d’abril tindrà lloc el curs de premonitor/a de lleure, que s’adreça a joves de 16 a 18 anys. Aquesta formació s’impartirà de nou del matí a dues del migdia. Per participar-hi cal fer inscripció de manera presencial a la mateixa OJAU. El cost del curs és de 38 euros.
Per dilluns 15 d’abril, de quatre a sis de la tarda, hi ha programada una sessió informativa sobre mobilitat internacional sota el títol ‘Com viatjar amb pocs diners!! Per assistir a aquesta xerrada per conèixer opcions de viatjar a l’estiu a l’estranger cal fer inscripció prèvia a http://bit.ly/viatjarpocsdienrs Aquesta activitat, per a nois noies a partir de 16 anys, és gratuïta.
El dimarts 16 d’abril, de quatre a sis de la tarda, se celebrarà un escape room dedicat a buscar feina, adreçat a joves a partir de 16 anys, i és gratuït. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al correu electrònic bribas@ccau.cat

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago

L’Escola de Famílies de la Seu d’Urgell ofereix la xerrada ‘He vist a l’Instagram del teu fill que...”

Aquest pròxim dijous 11 d’abril tindrà lloc la xerrada ‘He vist a l’Instagram del teu fill que...’ que anirà a càrrec d’Olga Cuevas, desenvolupadora web i dinamitzadora TIC.

En aquesta xerrada, organitzada per l’Escola de Famílies de la Seu d’Urgell i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU), s’identificaran els punts positius i negatius, se n’avaluarà les conseqüències i es donaran claus per saber com acompanyar i guiar als fills en aquesta xarxa social.

La xerrada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a dos quarts de vuit del vespre. L’entrada és lliure.

L'Escola de Famílies de la Seu d'Urgell és una iniciativa oberta i de cooperació entre el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament urgellenc, emmarcada en el Pla Educatiu d'Entorn.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell demana al Departament de Salut un calendari urgent per a la nova licitació del CAP després que l’adjudicació d’obres hagi quedat deserta

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que posi sobre la taula de forma urgent un nou calendari d’adjudicació de les obres del Centre d’Atenció Primària, després que ahir el mateix Departament els comuniqués oficialment que l’adjudicació feta havia quedat deserta per la renúncia de l’empresa guanyadora del concurs de l’obra.

L’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha lamentat la situació i ha enviat una carta a la consellera en què li exposa “la necessitat de no demorar la construcció del nou CAP a la ciutat” i alhora li recorda que “l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja va fer l’agost passat l’enderroc dels antics garatges de l’Alsina Graells i la cessió de la parcel·la municipal resultant per a iniciar les obres del nou equipament sanitari”.

Des del Consistori urgellenc és recorda que fa anys que es reivindica la construcció del nou Centre d’Atenció Primària, tant per part de la ciutadania com dels professionals que hi treballen. “Des de l’Ajuntament sempre hem buscat les millors opcions perquè la ciutat tingui aquest nou equipament sanitari i ho continuarem fent, posant-nos a disposició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya”.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Ràdio Seu

ÚLTIMA HORA | Un terratrèmol de magnitud 4,3 a l'escala de Richter ha afectat l'Alt Urgell. L'epicentre ha estat a Ribera d'Urgellet (prop de la Parròquia d'Hortó) i s'ha percebut a la Seu, a tota la comarca i a d'altres punts de Catalunya, com ara a Lleida i Barcelona. El moviment s'ha produït pels volts de 2/4 de 6.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Fotos de la publicació de Les Mesures Alt Urgell

S’ha constituït la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell

Aquest dimecres s’ha constituït a la Seu d’Urgell la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell, que es configura com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de salut mental al territori. A l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, hi han assistit més de seixanta persones, entre les quals hi havia representants de les institucions i les entitats adherides, professionals dels sectors sanitari i social i pacients afectats.

El projecte sorgeix de la necessitat d’identificar quines són les mancances del territori i d’afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental de Catalunya. El seu principal objectiu és potenciar al màxim la participació activa de les persones afectades en una gestió compartida i amb la implicació de tots els agents comarcals que hi participen.

Els objectius específics són, d’una banda, generar coneixement i potenciar l’intercanvi de recursos i la coordinació de tots els agents implicats en salut mental i, de l’altra, fomentar les iniciatives de sensibilització, promoció i lluita contra l’estigma en salut mental, a més de promoure polítiques per millorar l’atenció integral de la salut mental al territori.

El document d’adhesió a la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell ha estat signat per representants d’una quinzena d’institucions i entitats, entre els quals la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, els serveis territorials dels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia, Interior i Salut, el Consell Comarcal, el Consell d’Alcaldes, l’Oficina Jove, CAPAU, l’Ajuntament de la Seu, l’Associació de familiars i amics dels malalts mentals de l’Alt Urgell i diverses entitats del territori.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Fotos de la publicació de Les Mesures Alt Urgell

Alumnes de l'Escola d'Adults i dels instituts Joan Brudieu i La Valira de la Seu d'Urgell celebren junts la Festa de la Francofonia

Els alumnes de l'Escola d'Adults i dels instituts Joan Brudieu i La Valira de la Seu d'Urgell han celebrat recentment la Festa de la Francofonia que organitza l'Escola Oficial d'Idiomes de la capital alturgellenca.

Els estudiants de francès adults i joves han participat conjuntament en un joc de pistes on calia resoldre enigmes situats en diferents monuments i indrets de la ciutat. L'objectiu d'aquesta iniciativa ha estat que els alumnes de francès de la Seu de diferents edats es trobessin i practiquessin aquest idioma de manera lúdica i divertida.

Val a dir que aquesta activitat forma part del programa d'aquest curs del Pla Educatiu d'Entorn de la Seu d'Urgell.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 weeks ago

La Seu d’Urgell projecta el documental ‘Bécquer y las Brujas’, amb la presència de la seva directora Elena Cid

Demà dimecres 3 d’abril, a les nou de la nit, tindrà lloc a Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, la projecció del documental ‘Bécquer y las Brujas’ de la directora aragonesa Elena Cid, que precisament hi serà present.
Aquesta sessió especial de cinema forma part de les activitats organitzades al voltant de l’exposició ‘Se’n parlave... i n’hi havie. Bruixeria a les Terres de Ponent i Pirineu’, que es pot visitar a al sala d’exposicions la Cuina fins el 25 d’abril.
‘Bécquer y las Brujas’ se centra en l’any 1864, quan Gustavo Adolfo Bécquer es retira al monestir de Veruela. Allà, el poeta se submergeix en el paisatge del mític Moncayo, i en especial a Trasmoz ‘El Poble de les Bruixes’, l’únic poble oficialment maleït d’Espanya.
L’entrada per assistir a aquesta sessió de cinema té un cost de 4 euros per persona.
Nit de bruixes i visita guiada
Recordem que l’exposició ‘Se’n parlave... i n’hi havie. Bruixeria a les Terres de Ponent i Pirineu’ està acompanyada d’altres propostes culturals al voltant del món de la bruixeria i les bruixes.
Precisament, aquest pròxim divendres 5 d’abril se celebrarà l’activitat ‘Nit de Bruixes’ amb la conferència ‘Bruixeria i Cinema’ a càrrec del col·leccionista i cineasta urgellenc, Pep Benavent. La sessió tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, a les onze de la nit. L’entrada és lliure.
Per aquest dissabte 6 d’abril, a les 11 del matí, es farà la visita guiada adreçada al públic familiar a l’exposició ‘Se’n parlava... i n’hi havie. Bruixeria a les Terres de Ponent i Pirineu’ a càrrec de Pilar Aláez.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 3 of 236 »